Ajatuksia ja kertomuksia elämästä Pampula-hevosen ja pihakoira Kemppaisen
kanssa.

maanantai 6. toukokuuta 2013

Tallikisat

Huhuh olipa jännä viikonlopppu, meillä oli tallin koulu- ja estekisat :)
Meillä oli kyllä niin hauskaa taas talliporukan kanssa, kaikki kannustaa toisiaan ja muutenkin on hyvä meininki.

Lauantaina osallistuin Pampulan kanssa kahteen eri kouluohjelmaan. On se kyllä hölmöä tässä iässä hermoilla ennen tallikisoja, mutta täytyy myöntää että olin kyllä aika jännittynyt.
Verryteltiin mielestäni hyvin, ja tein avo- ja vasta-avotaivutuksia joten saimme hyvin jumpattua. Lina (tyttäreni) totesi, että verryttelyssä ratsastus meni tosi hienosti.
Pampula on kyllä niin mainio kun on kisat, se kasvaa n. 10 cm ja on niin voittajan näköinen jopa verryttelyalueella :D Se selvästi nauttii tilanteesta ja on tosi keskittynyt. Normipäivänä se saattaa katsella ympäriinsä ja löytää mörköjä kulmissa tms. mutta kisatilanteessa se on täysin mukana hommassa. Ainoastaan oman vuoron odottelu kentän vieressä saa sen vähän osoittamaan mieltä. Se polkaisi muutaman kerran etujalalla ikäänkuin merkiksi, että nyt on meidän vuoro :)

Raviohjelma oli helppo, mutta koska olin hieman jännittynyt niin se ei mennyt ihan kuten olisin halunnut. Sijoituimme kuitenkin 4. mikä oli mielestäni hienoa!

Toisessa luokassa olin selvästi rauhallisempi ja nautin ratsastuksesta. Pampula oli tosi herkkä ja kuulolla. Laukassa se pysyi hyvin siinä tahdissa kun halusin. Olin kyllä silti yllättynyt että voitin luokan :D Saimme tuomarilta kehuja että Pampulan ja minun ratsastus oli harmoninen, mikä tuntui tosihienolta palautteelta. Oli ihan selvästi Pampulan päivä, sillä Lina sijoittui sen kanssa toiseksi :D Koko rata leikkaa kohdassa Pampula herkästi kiihdyttää mutta heidän ravinsa oli todella hieno ja muutenkin meni hienosti!
On kyllä mahtavaa kun pääsimme nauttimaan täysillä Pampulan kanssa talven jälkeen.

Seuraavana päivänä oli sitten estepäivä.
Poniagilityn verryttelyn alussa Röömu oli sitä mieltä että nyt laukataan ja lujaa, huhuh. No sain sen pidettyä omalla ympyrällä ja annoin laukata. Suunnan vaihto ei onnistunut ja se oli muutenkin tosi jännittynyt kun oli paljon porukkaa ympärillä. Hengitin vähän ja sitten Lina sanoi että minun pitää antaa sille enemmän tilaa edestä. Annoin sen laukata vähän isommalla ympyrällä, kun se oli päästänyt pahimmat höyryt niin se oli taas kuulolla. Harjoittelimme rauhassa ilman mitään sen suurempia tilanteita. Kisatilanteessa Röömu oli tosi rauhallinen ja teki oikein hienosti kaikki asiat, selvisimme puhtaalla radalla ja saimme ruusukkeen (meitä oli kaksi paria kisassa ;) ) Olen tosi ylpeä Röömusta kun se selvisi noin hienosti uudesta jännittävästä tilanteesta.

Emme ole hypänneet Pampulan kanssa montaa kertaa sairasloman jälkeen. Lina totesi, että meillä ei ole kiirettä, aloitetaan ihan rauhassa treenit ja myöhemmin kisataan. Oli hienoa että hän asetti hevosen hyvinvoinnin etusijalle (teinit kasvaa kyllä vastuuntuntoisiksi hevosten kanssa).
Totesimme että olisi silti kiva osallistua ja pitää hauskaa, ja niin hyppäsimme molemmat poneilla. En ole hypännyt vähän aikaan mutta Rozzo-poni oli innostunut asiasta joten ei tarvinnut kun antaa mennä vaan :) On muuten tosi hassua hypätä ponilla kun on tottunut hevoseen, olen kyllä niin lyhyt että poni on ihan hyvän kokoinen mulle ;) Täytyy kyllä myöntää että kilpailuvietti nousee heti pintaan kun saa lähtömerkin, sen jälkeen mennään tosissaan, hahaha kyllä se on hassua että vielä tässä iässä ottaa tuollaisen tilanteen niin vakavasti vaikka pääasiahan oli pitää hauskaa! Lina osallistui Kunkku-ponilla ja ne sijoittuivat hienosti 2. ja me taas 4. Nyt on kyllä kaappi täynnä ruusukkeita :D

PS Mun ratsastusilmeet on kyllä ihan hassut ;)

Kaikki postauksen kuvat (c) Hagnäsin tila2 kommenttia:

 1. Olen monen vuoden tutkailulla tullut siihen tulokseen, että ratsastus selkeästi vaatii hyvin omaperäisiä ilmeitä :D Joskus jopa yritin tsempata naamani kanssa kun tiesin kuvaajan olevan paikalla. Näytti ehkä vielä tavallistakin hölmömmältä :)

  Onnea menestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Juu samaa mieltä, ei kannata miettiä ilmeitä, saa ainakin hyvät naurut välillä :D

   Poista